Jun 092014
 

Søndag 8. juni arrangerte Geiranger IL og Eidsdal IL Nibbeløpet for 21 gang. Løpet starter ved fergekaia i Geiranger og går opp til toppen av Dalsnibba ca. 1 500 meter høyere oppe.  Løyperekorden på 1:28:57 ble satt av Hans Martin Gjerdrem i 2009. Løypa har en neste konstant stigning og kan derfor ikke sammenlignes med andre halvmaraton. Det er totalt ca. 1 500 høydemeter som skal forseres og på de siste 5 km. skal det forseres 500 høydemeter, så det er en tøff avslutning.

Jeg deltok for 7. gang på rad i dette løpet. Siden jeg har vært skadet to ganger siden jeg sist løp en halvmaraton på Lørenskog 27. oktober var jeg spent på hvordan det ville gå. Det var noe vondt de første fem kilometerne, men så løsnet det og jeg begynte å ta igjen andre løpere. Det fortsatte jeg med helt frem til jeg kom i mål. Sluttiden ble 2:33:24 som er ca. 20 minutter raskere enn i fjor. Normaltid for en halvmaraton for meg ligger rundt 1:40. Jeg ble nummer 9 av 17 deltakere i klassen M 45 – 50, og det er helt greit.

 

Sunday June 8 arranged Geiranger IL and Eidsdalselva IL Nibbeløpet for the 21. time. The race starts at the ferry pier in Geiranger and goes up to the top of Dalsnibba approx. 1500 meters higher up. Track record 1:28:57 was set by Hans Martin Gjerdrem in 2009. The trail has a nearly constant slope and therefore can not be compared with other half-marathon.

I participated for the 7th time in a row in this race. Since I have been injured twice since I last ran a half marathon on October 27 Lørenskog I was curious how it would go. I ran slow the first five kilometers, but then began to catch up with other runners. I continued until I got to the finish. The finish time was 2:33:24 which is approx. 20 minutes faster than last year. Normal time for a half marathon

Løypa og løpet:

Nibbeløpet starter i Geiranger sentrum og går opp til toppen av Dalsnibba som er fjelltoppen midt på bildet: DSCN0094
Foto: Ole Kristian Brastad

Rundt fire kilometer ute i løpet:
2014-06-08 (Foto Magnus Maråk) Ole Kr
Foto: Magnus Maråk

Ole Kristian Brastad

  2 Responses to “Nibbeløpet”

 1. Vel løpt!
  Dette løpet har jeg lyst til å prøve meg på neste år! Det ser både flott, vondt, beinhardt og gøy ut på en gang! Er det en skikkelig kneik rundt 10k eller er det GPSen din som har gjort et hopp? For noen omgivelser! 😀

  • Hei

   Nibbeløpet er et flott løp. GPSen min er nok litt unøyaktig. Det er bratt fra ca. 10 til 15 km. Men den mest brutale stigningen er fra ca. 16 kilometer og opp Nibbeveien. Der er det ca. 500 høydemeter på 5 kilometer.

   Ole Kristian

Sorry, the comment form is closed at this time.